Een notaris vinden die bij je past? Zo doe je dat!

Gepost op: 7 september 2020

Delen

Notarissen zijn in onze moderne maatschappij onmisbaar. Hun taak is om officiële en rechtsgeldige documenten op te stellen in uiteenlopende situaties. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het opstellen van documenten als hypotheken, scheidingsaktes, testamenten, stichtingsaktes van bedrijven en aktes over de verdeling van nalatenschappen. Dit zijn stuk voor stuk belangrijke juridische documenten, die volledig correct in elkaar moeten zitten. Wil je jouw laatste wensen in een testament laten vastleggen of een hypotheek afsluiten, dan moeten deze documenten van A tot Z kloppen. Daarom is het belangrijk dat je een goed en betrouwbare notarispraktijk inschakelt als je dit type documenten nodig hebt. Maar hoe vind je een goed notariskantoor dat bij jou past? We hebben enkele nuttige adviezen voor je op een rijtje gezet die je helpen bij het vinden van de juiste professional!

Als je goedkope documenten wilt regelen

Tegenwoordig is het via internet niet moeilijk om een voordelige notaris te vinden, die jouw rechtsgeldig document kan opstellen en goedkeuren. Online bieden veel professionals en doe-het-zelf-notarissen voordelige diensten aan. Deze voordelige service is alleen beschikbaar als het gaat om standaard documenten, zoals het maken van een testament, het regelen van de voogdij van je kind(eren), een samenlevingscontract, een executeurbenoeming, het regelen van een schenking of het opstellen van een oprichtingsdocument voor een stichting of vereniging. Een groot voordeel is dat je op deze manier voordelig een rechtsgeldig document opstellen. Let er hierbij wel goed op dat degene die je inschakelt bij de notaris-brancheorganisatie KNB. Je weet dan dat een gediplomeerd expert jouw documentatie opstelt volgens de kwaliteitsnormen die in de notarisbranche vereist zijn.

Ga voor een lokaal notariskantoor bij jou in de buurt

Ga je niet per se voor de voordeligste optie via internet, maar ligt het accent bij de keuzevorming op een betrouwbare notaris die gemakkelijk bereikbaar is? Ga dan voor een notarispraktijk bij jou in de buurt! Een lokaal notariskantoor heeft divers voordelen te bieden. In de eerste plaats bespaar je natuurlijk op de reiskosten. Maar dat is nog niet alles wat een notarispraktijk in de directe omgeving van je woonplaats prettig maakt. Zo weet je van een lokaal notariskantoor vaak via bekenden in je omgeving of deze betrouwbaar is en een goede reputatie heeft. Verder biedt een kantoor in de omgeving de mogelijkheid om met de betreffende professional een langetermijnrelatie op te bouwen. Heb je vaker een notariskantoor nodig, dan weet je dat je kunt terugvallen op de betreffende praktijk en waar krijgt voor je geld. Zorg er ten slotte voor dat je sowieso advies op maat krijgt van de lokale notarispraktijk waarmee je een samenwerking aangaat. Succes alvast!